Mobilabonnement til børn

Er det tid til at dit barn skal have sin første mobil? Det kan være en ganske uhyggelig ting for mange, da tiderne har ændret sig siden vi selv var børn.
Verden er blevet mere digital og det er svært for et barn ikke at have en mobil i dagens Danmark.

Men hvordan griber du det så lige an, når der er så mange forskellige mobiler at vælge imellem og endnu flere mobilabonnementer?

Dmobilabonnement børne fleste børn får deres første mobil omkring otteårsalderen. De har i starten et meget beskedent forbrug, der svarer til en times tale og 3 GB data om måneden. Når du ved dette, er det nemt at finde et mobilabonnement, der passer til dit barns behov. Ofte kan du også få et billigt ekstra mobilabonnement hos din egen teleudbyder, men det gælder simpelthen om at søge sig frem på nettet.
Når dit barn kommer i fjerde klasse, begynder forbruget at stige. Der skal du beregne omkring 6 GB data om måneden.

Oister Kids

Børn under 10 år:
3 timers tale, 10 GB data: 59 kr/måned

Børn under 12 år:
3 timers tale, 15 GB data: 69 kr/måned

Greentel

2 timers tale, 2 GB data: 48 kr/måned
3 timers tale, 3 GB data: 59 kr/måned
2 timers tale, 10 GB data: 65 kr/måned

Duka

5 timers tale, 5 GB data: 59 kr/måned

Telia

3 timers tale, 3 GB data: 79 kr/måned

CBB

7 timers tale, 7 GB: 89 kr/måned

Telmore Go

Opkald: 59 øre/min.
Sms: 18 øre/stk.
Mms: 1,30 kr/stk.

Pris: 29 kr/måned

Der er en masse forskellige abonnementer til børn på markedet. Nogle af de listede ovenfor er specifikt designet til at passe til børn og andre er bare de billigste teleselskabet tilbyder.
Det er med at prøve sig frem og opdage dit barns behov med tiden. De fleste børn er mest online hjemme og bruger derved mest WIFI. Så vil der ikke være så stort et behov for meget data. Det har selvfølgelig meget med alderen at gøre. De større børn er meget online i bussen og på farten, og det kræver selvfølgelig en del data.

Hold styr på dit barns mobilforbrug

Mange teleselskaber tilbyder forskellige muligheder for at holde øje med dit barns mobilforbrug. Du kan få besked når dit barn er nået grænsen af sit forbrug. Du kan tilmelde dig saldokontrol og sætte spærring på indholdstakserede beskeder. Der er også mulighed for at holde dit barns nummer ude af telefonbogen ved at give dit barn hemmeligt nummer.
Alt dette er med til at give dig en vis tryghed og kontrol, når dit barn skal have sin første mobil.

Gode eksempler på dataforbrug

30 minutter YouTube streaming per dag: 6 GB/måned
30 minutter online gaming per dag: 100 MB/ måned
30 minutter musikstreaming per dag: 1 GB/måned

Gode råd med på vejen

Gør op med dig selv, at børn i dag lever i en digital verden meget ulig den vi selv er vokset op i. Du kan ikke sammenligne din egen barndom med et barn i dagens verden. Børnene i dag er nødt til at følge med tiden og selv skolen er blevet digitaliseret.
Med det sagt betyder det ikke, at dit barn skal have lov at sidde bag en skærm hele tiden. Det er vigtigt at lave nogle regler om skærmforbrug, og disse regler skal gælde hele familien – også de voksne.