4G Dækning og Netværk

UdbyderNet4G dækningskort
3 mobil 4G dækning3

Se Dækningskort

Call Me 4G dækningTelia

Se Dækningskort

CBB 4G dækningskortTelenor

Se Dækningskort

Oister 4G kort3

Se Dækningskort

Lte 4G dækningTelenor

Se Dækningskort

4G NetværkTDC/YOUSEE

Se Dækningskort

Telia 4G dækningTelia

Se Dækningskort

4G NetTelenor

Se Dækningskort

4G Telmore NetTDC/YOUSEE

Se Dækningskort

4G Netværk i Danmark

Telia og Telenor har sammenlagt deres netværk på 2G, 3G og 4G. Det betyder du får adgang til et langt bedre finmasket netværk, hvis du vælger et selskab der benytter Telia eller Telenor i dag kontra fra 2 år side.
Du får med andre ord nøjagtigt samme 4G dækning hos Telenor som hos CallMe, men priserne er forskellige.

TDC og 3 har også egne Netværk og det vil være et af de 3 netværk du kan vælge imellem.

På udbydernes dækningskort kan du se hvilken slags mobilt bredbånd du kan opleve i dit område (2G, 3G eller 4G).
Kortene er opbygget på baggrund af data og giver dermed kun et teoretisk billede af dækningen og den forventede mulige hastighed.

For at forstå dækningskortene på mobil bredbånd, skal du kende de forskellige netværks typer og hvad du kan forvente af hastighed i deres dækningsområder.

GPRS Dækning

GPRS sender og modtager data i stort set hele Danmark. Det er en udbygning af GSM sendenettet og derfor er der forholdsvist høj dækning, men problemet er dog at GRPS er uhyggelig forældet og dermed meget langsomt.
Dvs du kan næsten være 100% sikker på at du kan koble dig op på GPRS nettet, men det er så langsomt at det nærmest ikke kan bruges til noget fornuftigt. Har du kun GPRS dækning i dit område, skal du altså forvente, et meget langsomt mobilt bredbånd.
Max hastighed: 38,4 kbit/s

EDGE Dækning (2G)

Edge kører en smule hurtigere end GPRS men er igen ikke værd at satse på. Det er simpelthen så langsomt at det også giver en dårlig oplevelse og kun kan bruges som “nød” internet.
Max hastighed: 384 kbit/s

3G Dækning

Her sker der noget og du kan surfe flyende uden problemer, det er næsten ligeså hurtigt som kablet internet og det er uproblematisk og behageligt.
Max hastighed: 3,6 mbit/s

3G TURBO Dækning

Smæk på, alt kører som smurt, der er ganske få ting som opleves langsommere end på din almindelige kablede internet linje. Ja i få tilfælde vil du opleve at det rent faktisk kører bedre.
Max hastighed: 32 mbit/s

4G Dækning

Oplevelsen er som den du kender fra adsl. Der er hurtig respons, du kan downloade meget hurtigt og også uploade som med en adsl linje. Kommer du udenfor 4G dækningen, slår modemmet over på 3G.
Max hastighed: 80 mbit/s

Sådan bruger du informationerne om dækning:

Hvis du bor i et område der kun har EDGE eller GPRS dækning, vil du få en meget dårlig oplevelse med hastighed og stabilitet. I den type dækkede områder kan vi IKKE anbefale mobilt bredbånd.

Bor du i et område, hvor der kun er 3G dækning, vil du ofte få en bedre pris kontra hastighed med almindeligt ADSL internet. Bruger du internettet meget lidt og vil du gerne kunne medbringe det, kan det dog fint give mening, at vælge en billig løsning.

Er der fuld 4G dækning kan vi varmt anbefale 4G, både som primært forbindelse fra hjemmet og som ekstra internet til f.eks. sommerhuset.

Ledte du efter informationer om mobildækning i Danmark?