Del 4G mobilt bredbånd med en 4G router

Del mobilt bredbånd med en 4G router4G routere er blevet yderst populære i de senere år, hvor mobilt bredbånd er blevet så hurtigt, at det giver mening med mulighed for at dele en forbindelse.

Mobil routerne fungerer som de almindelige routere vi kender fra ADSL. En internetlinje bliver til 32 trådløse internetlinjer tæt på routeren.(op til ca.100 meter)

Det interessante på området, er helt klart de nyere mini routere, der enten trækker strøm via computeren, eller kører på batteri.
Det giver mulighed for at lave internetadgang for op til 32 personer uden strøm f.eks på stranden, i sommerhuset eller til en koncert m.m.

Når du ser på en 3G eller 4G router, skal du være opmærksom på, at de ofte er sat op til at understøtte visse modeller af usb modemmer, men sjældent alle. De fleste har dog simkort slot internt.
Det er altså nødvendigt at kende navnet på det usb modem du har og besøge producenten af routerens website for at være helt sikker.

Hos Telia sælger de 2 typer 4G routere, som naturligvis virker med deres usb modem.
Du kan få en stor router, der benyttes til at dele internettet på et fast sted -og du kan få en lille mini router, som er velegnet til at medbringe.

Sådan er det hos de fleste 4G udbydere, men der er meget stor forskel på prisen.

Flere steder kan du få en 4G router med i prisen, hvis du køber et 4G abonnement med 6 månders binding.