3G vs 4G – Hvad er forskellen?

3G vs 4G forskelEfter 3 mobil kom med 4G i slutningen af september 2014, blev valget mellem 3G og 4G pludselig meget lettere. 3 mobil tilbyder nemlig både 3G og 4g i deres nye abonnement struktur og dermed får du fordele fra et godt solidt dækkende 3G netværk og hurtigt 4G i byerne.

Dog dækker 3 mobil ikke så mange byer endnu med 4G og derfor kan det stadigvæk være en fordel, at vælge det bedre 4G netværk fra Telia eller TDC, hvis der er tale om ren bybrug og 4G.
Fordelen bliver dog langsom udvandet, idet 3Mobil ugentligt opstiller nye 4G master rundt i landet og forventer at dække 50% af Danmarks befolkning ved afslutningen af året.(2015)

God dækning med fokus på 3G eller lynhurtigt med fokus på 4G

God dækning

Går du efter en løsning, hvor dækningen er vigtig, anbefaler vi en udbyder, der benytter TDC.

Er du i tvivl, så vælg Telmore, hvor du får bedste 3G dækning og fin 4G dækning. Det vil give dig en god allround løsning.

Mest hastighed for pengene

Skal du primært bruge det i byerne,  ja så er det Telia/telenor eller 3, du bør se nærmere på – husk i øvrigt at Callme bruger Telias 4G net og er en anelse billigere end Telia selv og Oister benytter 3 netværket.

Før du vælger, er det altid en rigtig god ide, at se om den udbyder du har kig på dækker de steder du mest kommer til at bruge mobilt bredbånd. Se vores 4G dækningsguide.

Herunder kan du se vores anbefaling i forhold til forbrugsmønster.

Pendler / Erhverv /ekstra internet til sommerhuset m.m.

Vi anbefaler Telmore mobil, da de bedre 3G dækning og datamængde vil være en stor fordel.

Primær internetforbindelse / Brug på fast adresse

Her er 4G langt at foretrække, Tjek hvilke byer  Telia/Telenor og 3 mobil dækker med 4G og vælg den løsning, der passer bedst til dit dataforbrug.
Tjek altid dækning før du køber.