4G Dækning og netværk


 • Du kan se 3G og 4G dækning på de samme dækningskort.

  På udbydernes dækningskort kan du se hvilken slags mobilt bredebånd du kan opleve i dit område.
  Kortene er opbygget på baggrund af data og giver dermed kun et teoretisk billede af dækningen og den forventede mulige hastighed.

  For at forstå dækningskortene på mobil bredbånd, skal du kende de forskellige net typer og hvad du kan forvente af hastighed i deres dækningsområder.

 • Klik og se dækningskort

  Mobilt bredbånd Netværket

  3G dækning

  4G dækning


  3 dækningskort 3, Oister 3 netværk telenor netværk

  tdc 4g dækning TDC, Fullrate, Telmore, Mobilic tdc netværk telenor netværk

  telenor dækning Telenor, CBB, Bibob telenor netværk tdc netværk

  telia 4g netværk Telia, Callme telia netværk tdc netværk
         

  Eksempel: Klikker du på tdc logoet, får du et dækningskort frem fra tdc`hjemmeside. Det kort viser dækningen på tdcs netværk og dermed også den dækning du vil få hos fullrate, telmore osv.

Du kan tjekke dækningen helt ned til adresseniveau ved at benytte Erhvervsstyrelsens gratis værktøj "Mastedatabasen".
Her kan du indtaste en adresse og se hvilke udbydere, der har master tæt ved adressen og på den måde, se om der er god dækning.
Desværre kan du ikke se hvor kraftigt masterne sender, men står de meget tæt på, giver det et godt fingerpeg om forventet dækning i området.

 • Se videoen om brug af mastedatabasen - find dækning på din adresse.

 

 • GPRS Dækning
  GPRS sender og modtager data i stort set hele Danmark. Det er en udbygning af GSM sendenettet og derfor er der forholdsvist høj dækning, men problemet er dog at GRPS er uhyggelig forældet og dermed meget langsomt.
  Dvs du kan næsten være 100% sikker på at du kan koble dig op på GPRS nettet, men det er så langsomt at det nærmest ikke kan bruges til noget fornuftigt. Har du kun GPRS dækning i dit område, skal du altså forvente, et meget langsomt mobilt bredbånd.
  Max hastighed: 38,4 kbit/s

  EDGE Dækning
  Edge kører en smule hurtigere end GPRS men er igen ikke værd at satse på. Det er simpelthen så langsomt at det også giver en dårlig oplevelse og kun kan bruges som "nød" internet.
  Max hastighed: 384 kbit/s

 • 3G Dækning
  Her sker der noget og du kan surfe flyende uden problemer, det er næsten ligeså hurtigt som kablet internet og det er uproblematisk og behageligt.
  Max hastighed: 3,6 mbit/s

 • 3G TURBO Dækning
  Smæk på, alt kører som smurt, der er ganske få ting som opleves langsommere end på din almindelige kablede internet linje. Ja i få tilfælde vil du opleve at det rent faktisk kører bedre.

  Max hastighed: 32 mbit/s
 • 4G Dækning
  Oplevelsen er som den du kender fra adsl. Der er hurtig respons, du kan downloade meget hurtigt og også uploade som med en adsl linje. Kommer du udenfor 4G dækningen, slår modemmet over på 3G.

  Max hastighed: 80 mbit/s

 • Sådan bruger du informationerne om dækning:

  Hvis du bor i et område der kun har EDGE eller GPRS dækning, og du ikke skal bruge mobilt bredbånd et andet sted, ja så kan det ikke betale sig at købe en løsning med f.eks. 5 mbit lovet hastighed. Du får kun den hastighed som der er dækning til, dvs du kun får max. 384 kbit/s hvis du bor i EDGE område, også selv om du køber et abonnement, hvor der loves 5 eller 32 Mbit.
  Der skal du altså ikke gå efter hastigheden, men nærmere prisen og andre parametre, som f.eks binding og service.

Update: 2015

Telia og Telenor har sammenlagt deres netværk fuldt ud nu og derfor dækker de langt bedre end før.
Det gælder både for 4G, 3G og telefoni