Internetforbindelse - men hvilken ?


 • Læs her om valg af internetforbindelse.

  Før du køber en ny 3G eller 4G internetforbindelse, er det vigtigt, at du sætter dig tilbage i stolen og lige tænker en smule over dit behov. Hvordan kommer du til at bruge det, hvad er hensigten med at få 3G / 4G og hvilken pris er du villig til at betale hver måned ?

  Hvad skal du bruge mobilt bredbånd til ?

  Er du pendler, skal du bruge det få gange om året i sommerhuset, er det en ny primær forbindelse til hele husstanden med deling?

  Geografisk, er det også værd at overveje brugen. Der er ikke lige god dækning på 3G og 4G, hvilket også bør tages med i overvejelserne.

  Dit forbrugsmønster bør naturligvis afspejle den løsning du ender op med, derfor har vi lavet en mindre opdeling, med vores anbefaling til type af mobilt bredbånd:

           
  Primær forbindelse
  Storbyerne med normalt forbrug
         
  Primær forbindelse
  Storbyerne - stort forbrug
         
  Primær forbindelse
  udenfor storbyer normalt forbrug
         
  Pendler, sælger
  Hele Danmark
         
  Ekstra forbindelse
  sommerhuset og ferie
         
    4G priser 3G priser ADSL priser  


  Fremgangsmåde:

  Vurder ud fra ovenstående skema, hvilken type internet, der bedst egner sig til dit forbrugsmønster.
  Vælg derefter at tjekke priserne og find en passende udbyder. Tjek nu om udbyderen har dækning på de adresser du ønsker at bruge dit mobile bredbånd mest. (se dækningsguide) Er der dækning? hvis ja, så kan du roligt købe løsningen og opleve netop det du forventer til prisen.

  Eksempel:

  Du vil gerne have et mobilt bredbånd til ferie i Danmark og sommerhuset. Det skal være billigt og du kommer ikke til at bruge det ret meget.
  Vælg 3G og tjek 3G priserne. Vælg en passende udbyder og klik derefter på mastedatabasen.dk for at indtaste de adresser du vil tjekke dækning på. Er der en mast tæt på, fra det netværk som den valgte udbyder benytter, ja så kan du roligt købe løsningen.

 • Specielt for storforbrugere - over 100 GB pr måned.

  Bruger du internettet til download af film, spiller du online og streamer du musik? Så anbefaler vi at du i første omgang overvejer en almindelig bredbånd med ADSL, ja måske endda en Fiber internet linje.
  Har du ikke de muligheder, anbefaler vi at du ser på 3G fra 3 mobil, da de inkludrer mest data hver måned. Er der dækning fra 3 Mobil (hedder Hi3G på mastedatabasen) ja så kunne 3 være valget.

 •